Inspiratie & nieuws

De perfecte trouwlocatie: welke soorten trouwlocaties zijn er?

Gepubliceerd op: 15 november 2018

De planning van een bruiloft begint vaak bij het uitkiezen van de perfecte trouwlocatie. De keuze is reuze, dus wij helpen je een handje door wat tips op een rijtje te zetten en je wat inspiratie te geven om de keuze iets makkelijker te maken.

Bepaal de sfeer van jullie bruiloftslocatie 

Er is niets zo belangrijk als een goede sfeer op de bruiloft. Uiteraard wordt sfeer niet alleen bepaald door de locatie, maar het is wel een belangrijke basis voor een mooie ceremonie en een goed feestje! Wij geven jou een kort overzicht van alle mogelijke sferen:

Trouwen in een kasteel

Voor een écht prinsessengevoel is een kasteel natuurlijk de ultieme locatie voor een bruiloft. Veel kastelen openen ook hun deuren voor deze gelegenheid en zijn zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Kastelen hebben vaak speciale feestzalen waar de ceremonie kan plaatsvinden, gegeten kan worden en natuurlijk gefeest kan worden.

Trouwen op het strand

Teenslippers en een fris zeebriesje. Een bruiloft op het strand past perfect bij de levensgenieters en reisfanaten. Met het strandzand onder je voeten is een strandbruiloft ideaal voor de wat informelere feesten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de waanzinnige bruidsreportage die bij zonsondergang gemaakt zal worden! Het is mogelijk een strandtent volledig af te huren zodat jullie met alle genodigden de liefde in besloten kring kunnen vieren.

Trouwen in een monumentale boerderij

Een indrukwekkende boerderij of een compleet gerenoveerde hooischuur. Monumentale panden ademen sfeer en zijn stuk voor stuk uniek. De Brabantse en landelijke sfeer is duidelijk te herkennen in de hooischuur van De Hoge Neer in Etten-Leur. Bourgondisch eten, drinken en feesten, zoals alleen Brabanders dat kunnen! Het unieke aan deze locatie, is de mogelijkheid tot het dineren op niveau. Lees meer op de website. [LINK: https://www.dehogeneer.nl/events/]

Een buitenbruiloft

Op een stralende dag in de late lente, zomer of vroege herfst is trouwen op een buitenlocatie natuurlijk ook een fantastische optie. Niet helemaal zeker van goed weer, of willen jullie het risico niet lopen op een nat pak? Vaak bieden locaties een chique tent aan waar het gehele gezelschap altijd droog kan zitten. Lodge Visdonk in Roosendaal biedt naast een heerlijk diner ook een toplocatie voor een buitenbruiloft. In een (verwarmde) bedoeïnentent, midden in de natuur is ieder huwelijk een gegarandeerd succes voor de natuurliefhebbers. Bekijk hier de mogelijkheden.

Bezoek de locaties

Wanneer jullie een keuze hebben gemaakt voor het soort locatie, raden wij aan zoveel mogelijk locaties te bezoeken! De sfeer kun je pas echt proeven en voelen wanneer je op de locatie aanwezig bent. Veel trouwlocaties openen hun deuren tijdens de Open Toptrouwlocatie Route [LINK: https://www.opentoptrouwlocatieroute.nl], waarbij je op één dag jouw favoriete locaties kunt bezoeken.

Dit zijn de data voor 2019:

  • Zaterdag 26 januari
  • Zondag 14 april
  • Zondag 30 juni
  • Zondag 22 september
  • Zondag 24 november

 

Tot slot: tips bij de keuze van een locatie

Hoeveel gasten verwachten jullie?

Bij de keuze van een trouwlocatie is het belangrijk te kijken naar de ruimte van de trouwlocatie. Met name tijdens het huwelijksfeest is het cruciaal dat een feestzaal niet te groot is, maar zeker ook niet te klein. Een locatie kan jullie hierbij goed adviseren!

Verwachten jullie veel gasten? Neem de hoeveelheid parkeergelegenheid en bereikbaarheid van de locatie dan ook mee in jullie overweging!

Geografische ligging van de locatie

Vergeet niet dat een ligging van de locatie belangrijk is voor de opkomst van genodigden. Denk aan een centrale trouwlocatie, waarbij de reisduur van jullie gasten zo kort mogelijk gehouden wordt. Dat is wel zo prettig na een avondje goed feesten!

Het (heerlijke) diner

De verschillen en mogelijkheden in diners zijn net zo groot als de verschillende locaties. Bedenk ook goed in welke vorm het diner zal gaan plaatsvinden op het huwelijk. Als de locatie geen eigen restaurant heeft, is een goede cateraar een perfecte oplossing. Catering Patrick van Elteren is niet locatie gebonden en gespecialiseerd in bruiloften! [LINK: https://vanelteren.keurslager.nl/catering]

 

 

Inspiratie op pinterest: https://nl.pinterest.com/TrouwGilde/de-perfecte-trouwlocatie/