Inspiratie & nieuws

Herdenken van overleden dierbaren op een bruiloft

Gepubliceerd op: 27 mei 2019

Hoe geef je overleden dierbaren een waardige rol op de bruiloft die er niet meer zijn? Helaas zitten veel bruidsparen met deze vraag. Wat is gepast op een bruiloft? Natuurlijk kunnen wij voor niemand beslissen in hoeverre deze herdenking zichtbaar is op de bruiloft, hierin is niets goed of fout, maar we bieden jullie graag hulp aan de hand van een aantal tips.

 

Trouwambtenaar: herdenken tijdens de ceremonie

Een mooie en subtiele manier om iemand te herdenken, is door de trouwambtenaar een passage op te laten nemen in de speech. Als bruidspaar vertellen jullie tijdens de kennismaking over jullie leven, waar ook overleden dierbaren een mooie plaats in kunnen krijgen.

 

Muzikaal verhaal: muzikaal herdenken

Jullie liefdesverhaal, begeleidt met muzikale fragmenten. Steeds vaker wordt Luizterverhaal gevraagd een ceremonie muzikaal te begeleiden of zelfs de hele ceremonie te leiden en het huwelijk te sluiten. Luizterverhaal brengt jullie liefde, muziek en het verhaal samen door muziekfragmenten af te wisselen met het vertellen van jullie lovestory tijdens de ceremonie. Steeds vaker krijgen zij de vraag om een overleden dierbare een waardige rol te geven tijdens een bruiloft. Zij verweven dat subtiel tijdens de ceremonie, zonder een zware stempel te drukken op de dag.

 

Subtiele herdenking tijdens bruiloft

Willen jullie graag een stillere manier van herdenken, denk dan aan kleine details:

  • Draag een foto bij je, in je jas of bij je bloemen
  • Laat de DJ tijdens het feest zijn of haar lievelingsliedjes draaien
  • Houd een stoel vrij (en plaats daar een foto)
  • Of proost met elkaar, ter herdenking van de overleden dierbare