Inspiratie & nieuws

Buiten-bruiloft: organiseer een festival bruiloft!

Gepubliceerd op: 15 november 2018

Een dancefestival of foodtruck-festival, waar je ook staat: ieder festival is een feestje! Een festivalbruiloft is dan ook helemaal geen gek idee. De laatste jaren zien we ook steeds meer festivalbruiloften de revue passeren, dus het leek ons de hoogste tijd een aantal leuke tips met je te delen om extra sfeer te geven aan jullie buitenbruiloft.

 

Het begint bij de uitnodiging

Wil je jullie festivalbruiloft compleet in thema houden? Begin dan bij het ontwerpen van een festival-uitnodiging! In de vorm van een ticket of geef ze een toegangsbewijs in de vorm van een polsbandje. Helemaal uniek en tot in de puntjes een festivalbeleving!

 

Festivalbruiloft: Foodtrucks en hippe drankjes

Hoe heerlijk is het om te struinen langs de vele foodtrucks, zoekend naar dat gerecht waar jij zin in hebt? Laat jullie gasten ongedwongen kiezen uit een aantal foodtrucks of tentjes, waar voor ieder wat wils is. Van veganistisch tot een rokende barbecue, foodtrucks zijn er in alle soorten en maten. Tegenwoordig leveren locaties ook steeds vaker buitenconcepten, die dezelfde sfeer nabootsen als een foodtruckfestival. Informeer ernaar bij jullie locatie of weddingplanner!

Geef je drankjes net een extra vleugje festival mee, door ze op te laten leuken met een takje munt, kaneelstokje of citroentje. Non-alcoholische dranken kunnen ook uit een limonadetap geschonken worden voor een extra feestelijk tintje.

Festivalmuziek: live entertainment

Geen festival is compleet zonder muziek. Om het plaatje compleet te maken is livemuziek een must. Een leuk jazz trio, een brassband, een DJ met een saxofonist of juist heerlijke country. De sfeer wordt bepaald door de muziek! Denk ook eens aan ander soort entertainment: een goochelaar, of een vuurspuwer (niet aan te raden in bosrijke omgevingen…). Je kunt het je zo gek niet bedenken, of het kan op jullie festivalbruiloft.

Festivalweer: waterlaarzen en tenten

Ga je in Nederland trouwen? Zet plan B maar in de startblokken, want de kans bestaat dat het gaat regenen. Laten we hopen op een stralende zon, maar helaas is niets zo onvoorspelbaar als het weer. Poncho’s zijn niet echt sfeerverhogend op een bruiloft, maar houd rekening met een spatje regen door voldoende tenten beschikbaar te hebben voor alle gasten.

Oh, en neem je waterlaarzen mee. Tegenwoordig zijn er waterlaarzen in allerlei verschillende soorten en kleuren, die houden jullie voeten wel droog!

Festivalbruiloft: sfeerverlichting tot in de late uurtjes

Niets romantischer dan kaarsjes en lampionnen. Verlicht jullie festivalterrein met gekleurde lampjes, lichtsnoeren, kaarsjes en gezellige lampionnen om de sfeer in de avond ook perfect te maken. Lichtsnoeren geven een intiem en romantisch karakter aan jullie feestavond. Kijk ook eens naar verlichte letters voor jullie namen of initialen!

Finish de styling met hooibalen, vuurkorven, kleurige wegwijsbordjes, wildbloemen (ook leuk in de corsages!), vlaggetjes en leuke kleden met kussens. Laat het festival van de liefde maar beginnen!