Inspiratie & nieuws

Inspiratie: dit zijn DE trouwjurken-trends van 2019

Gepubliceerd op: 21 november 2018

Yes! Je trouwdatum staat vast, dus het is de hoogste tijd voor het opdoen van inspiratie voor jouw trouwjurk! TrouwGilde helpt je een handje op weg met de laatste trends in bruidsmode-land. De nieuwe jurken en trends zijn pas net gepresenteerd op de Bridal Fashion Week, dus wij konden niet wachten deze met je te delen. Alle trends voor jou op een rijtje!

Koninklijke bruiloft

Er wordt al gesproken over een heus “Meghan Markle-effect”, een trend die niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk de sporen nalaat. Een “royal wedding” is de trend in 2019, dus schroom niet om uit te pakken met een koninklijke tiara en een ware prinsessenjurk. Wees een prinses voor een dag en laat je inspireren door de Engelse Royals.

Less is more: een simpele trouwjurk

Geen glitter en glamour, maar juist terug naar de eenvoud van een trouwjurk. Trouw je in 2019, dan is een trouwjurk zonder poespas helemaal de trend. Strakke lijnen, simpele stoffen en minimalistische accenten laten jou subtiel stralen op jullie huwelijk.

 

Een jumpsuit in plaats van een trouwjurk

Why not?! Voor alle dames die zich niet comfortabel voelen in een gigantische prinsessenjurk of een kleine intieme bruiloft gaan vieren. Een jumpsuit kan en mag gewoon in 2019. En als we de foto’s van Bridal Fashion Week erop nakijken, hoeft een jumpsuit niet onder te doen aan een trouwjurk. Classy, feestelijk en totaal vrouwelijk. Met glitters of met kant, een pump of zelfs een sneaker: jumpsuits zijn helemaal hot!

Tip 1: Wouw-effect

Ga jij voor een jumpsuit op jouw bruiloft? Stoer! Finish jouw look dan wel met de juiste accessoires en een passend kapsel. Laat je adviseren en inspireren in een bruidsmodewinkel en bij de kapper.

Kleur in een trouwjurk

Trouwen in het wit? Nee hoor! De catwalk liep vol met dames in subtiel getinte trouwjurken. Een lavendelkleurige trouwjurk, een babyblauwe jurk: leef je uit! Met pasteltinten zit je helemaal goed in 2019.

Tip 2: Kies je voor een pastelkleurige trouwjurk?

Een leuk idee is om de kleur van jouw jurk terug te laten komen op de trouwdag. Denk aan de uitnodiging, de tafelaankleding en de kleur van jouw boeket. Wel even je aanstaande goed informeren dus!

Superwoman trouwjurk met cape

Zijn sluiers niet meer in de mode? Jawel hoor. Maar een cape is een hele goede vervanger voor dames die geen sluier willen dragen. Super modieus en erg elegant. We zien verschillende vormen van capes terug in de trend. Eentje tot over je schouders, of juist vanaf je schouders. Lange en korte capes, en natuurlijk de verschillende stoffen. Jouw trouwdag is een perfecte dag om je een superwoman te voelen!

Trouwjurken met sexy V-hals

Voor de aanstaande bruiden die net even een extra glamorous look zoeken: een V-hals (tot aan de navel!) zien we komend seizoen gewoon weer in de winkels hangen. Zoek je een vrouwelijke trouwjurk? Pas dan een jurk met een mooie V-hals. Een laag uitgesneden trouwjurk is het toppunt van vrouwelijkheid en geeft een extra wouw-effect. Laat je goed adviseren door een gespecialiseerde bruidsmodezaak.

Benieuwd naar alle trends die we gespot hebben tijdens de Bridal Fashion Week? Bekijk onze Pinterest pagina!