Inspiratie & nieuws

Keuzestress: Welke muziek tijdens jullie trouwceremonie?

Gepubliceerd op: 12 juni 2018

Van Ed Sheeran en Frank Sinatra tot misschien wel Vivaldi. Miljoenen liedjes voor miljoenen muzieksmaken. Jullie dag moet perfect zijn, dus de keuze voor muziek tijdens de bruiloft kan nog weleens een lastige worden. We helpen je in deze blog een handje bij de muziekkeuze voor de trouwceremonie met een aantal tips.

Momenten rond de trouwceremonie

Tijdens de ceremonie zijn er verschillende momenten waar muziek past. Bijvoorbeeld wanneer de gasten plaats nemen op de locatie, wanneer de bruid binnenkomt, wanneer de trouwakte officieel ondertekent wordt en wanneer jullie als bruidspaar de locatie verlaten. Het is geen must, maar het geeft veel sfeer aan de ceremonie. Pas de muziek dan ook aan in de stijl die jullie past.

Echte liefdesliedjes tijdens de ceremonie

Er is niets mooiers dan de muziek jullie gevoel te laten uitdragen. Er zijn honderden liedjes die perfect passen tijdens de ceremonie. Bij echte liefdesliedjes komen we uit bij hedendaagse popmuziek. Met All Of Me van John Legend (wereldwijd met stip op nummer één) en Thinking Out Loud van Ed Sheeran (of iets recenter het nummer: Perfect) heerst er gegarandeerd een goede sfeer tijdens de ceremonie! Wel een kleine tip: beluister de teksten goed voordat je een nummer kiest. Soms is de tekst niet volledig passend voor een huwelijk. Vraag ook de DJ of de locatie om advies of tips!

 Originele muziek tijdens de trouwceremonie

Geen geijkte trouwliedjes en liefdesliedjes, maar originele muziek. Nummers die niet iedereen kent geven net zo veel sfeer als liedjes uit recente hitlijsten. Om jullie op weg te helpen, geven we een aantal voorbeelden:

Paolo Nutini – Better Man

Sam Smith – Latch (acoustic version)

The Paper Kites – Bloom

John Mayer – A Face To Call Home

Oh Wonder – Ultralife (acoustic version)

Live ceremoniemuziek

Muziek uit boxen is toch anders dan livemuziek. Kiezen jullie voor live ceremoniemuziek, dan kan het niet meer misgaan met de sfeer. Een volledig uitgeruste band is misschien wat veel, maar een jazz trio of live zanger en/of zangeres met een gitaar of piano is bijvoorbeeld heel sfeervol. Voordeel: zij hebben veel ervaring met het zingen op huwelijken en ceremonies, waardoor zij precies weten welke liedjes mogelijk zijn.

Persoonlijke muziek tijdens de ceremonie

Het allerbelangrijkste is of de muziek bij jullie als bruidspaar hoort. Hebben jullie nog geen idee welke liedjes jullie willen horen? Denk dan eens terug aan de tijd dat jullie elkaar net leerden kennen, welke nummers luisterden jullie toen? Welke nummers stonden er toen in de hitlijsten? Of, welke nummers draaiden jullie ouders op hun bruiloft? Een persoonlijke lijst maakt de dag compleet!