Inspiratie & nieuws

Een stressvrije bruiloft: hoe doe je dat?

Gepubliceerd op: 27 mei 2019

De dag waarop alles perfect moet zijn nadert. De spanning loopt op naarmate de dag vordert. Is alles wel goed geregeld? Zijn de gasten goed geïnformeerd? Is de locatie op de hoogte van alle ins en outs van jullie dag? Is de taart wel op tijd klaar? Wij snappen dat als geen ander en hebben voor jullie de beste tips van onze experts op een rijtje gezet, waarmee jullie het hoofd koel kunnen houden.

Checklist voor de ceremoniemeester

Jullie ceremoniemeester heeft een belangrijke taak. Gebruik hem/haar vooral ook om alle kleine details in de gaten te houden op de dag zelf. Vergeet niet dat een ceremoniemeester er is om jullie te ontlasten (en ontstressen) tijdens de trouwdag! Om jullie ceremoniemeester helemaal klaar te stomen voor de grote dag, is het verstandig om tijdig te beginnen met een checklist en/of een draaiboek. Hierin kunnen jullie alles opnemen en de rollen goed verdelen:

  • Lijst van leveranciers. Denk hierbij aan de contactgegevens van de bloemist, de bakker, de cateraar, de dj, de locatie en de fotograaf bijvoorbeeld. Altijd handig om deze mensen onder een sneltoets te hebben staan in je telefoon.
  • De dag van minuut tot minuut. Een bruiloft is natuurlijk een klein evenement. En bij ieder evenement hoort een draaiboek. Het klinkt misschien wat overdreven, maar geloof ons, een draaiboek haalt heel veel zorgen van jullie schouders.
  • De voorbereidingen. Maak een checklist met alle voorbereidingen. De dagen en weken ervoor kunnen ook wat spanning met zich meebrengen, omdat alles klaar moet zijn voor de grote dag. Als er iets gedaan is, streep je het gewoon lekker weg. Dat werkt heel verlichtend moeten we zeggen!
  • Een gastenlijst. Maak een lijst met alle gasten. Wie heeft zich wel of nog niet aangemeld, wie eten er mee en wie heeft er allergieën of komt iets later? Ideaal overzicht dat ook heel makkelijk te delen is met de locatie voor het diner.

Tip van weddingplanner & stylist Lot’s Wedding & Events:

Soms is het verstandig om je ceremoniemeester niet in de familie- of vriendenkring te houden. Met een weddingplanner of ceremoniemeester buiten je inner circle is het “makkelijker” om iemand aan te spreken wanneer er zaken niet goed gaan, of niet naar jouw wens zijn. Binnen een familiaire kring kan dit nog wel eens wrijving of zelfs ruzies creëren en daar zit je niet op te wachten voor de grote dag!

Even ademhalen: geniet van de momenten met elkaar

Op een bruiloft zijn er weinig momenten dat je echt even samen bent en stil kunt staan bij het moment. Alle ogen zijn op jullie gericht, bijna de hele dag. Behalve tijdens de fotoshoot. Pak tijdens de shoot even de rust en neem tijd voor elkaar, dat levert ook nog eens mooie en oprechte foto’s op! Zo kan Koolen Photography bijvoorbeeld tot op 50 meter afstand van jullie perfecte plaatjes schieten, terwijl jullie samen in alle rust kunnen genieten van het moment.

Bruiloft organiseren: vier ieder moment!

Wie zegt dat de organisatie van een bruiloft alleen maar stress oplevert, heeft niet altijd gelijk. Zorg ook dat jullie de aanloop naar de bruiloft leuk maken! Juist de weg naar de grote dag toe, is een route waar zoveel plezier uit te halen is. Anne-Lotte van Lot’s Wedding & Events zegt altijd: “Geniet van iedere mijlpaal en vier dit goed! Trek een fles champagne open als jullie een locatie gekozen hebben of proost wanneer jullie beiden de trouwkleding hebben uitgezocht. Dat maakt de organisatie van de trouwdag zoveel leuker!”.

Tot slot willen onze partners nog meegeven dat jullie op de dag zelf alles los moeten laten. Geen paniek als je trouwjurk of trouwpak vies wordt, Puress Bruidsmodereiniging heeft jullie kleding binnen no-time weer exact zoals jullie het die ochtend aantrokken. Laat jullie niet beperken door ‘wat hoort’, maar geniet en laat jullie dag over aan de professionals!