Inspiratie & nieuws

Plan B bij slecht weer op jullie bruiloft

Gepubliceerd op: 27 mei 2019

Op het eerste gezicht een nachtmerrie. De weersvoorspellingen voor jullie grote dag zien er slecht uit. We leven immers in Nederland, dus er is niets zo veranderlijk als het weer. Een plan B voor de bruiloft is altijd verstandig wanneer jullie dag ook (deels) buiten plaats gaat vinden. Onze trouwpartners hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet voor als er regen voorspelt is op jullie bruiloft.

Een slecht-weer-scenario voor de bruiloft

We moeten in Nederland onder ogen zien dat het niet altijd zonnig weer kan zijn. Nee, ook in de zomer niet. Blijf wel positief! Er zijn nog altijd meer mooie en droge dagen, dan slechte. Blijf ook reëel en laat je bruiloft niet in het water vallen. Een “slecht-weer-scenario” is altijd handig om achter de hand te hebben. Denk na over een plan B wanneer jullie bruiloft zich veel of gedeeltelijk buiten afspeelt.

Locatie met binnen- en buitenruimte

Er zijn veel locaties waar zowel binnen als buitenruimte is om de ceremonie te houden. Bespreek deze mogelijkheden al tijdig met de locatie wanneer jullie deze reserveren voor de bruiloft. De vertegenwoordiger van de locatie weet jullie vaak ook goed te adviseren bij een slecht-weer-scenario. Gaat jullie bruiloft volledig buiten plaatsvinden? Er zijn tegenwoordig hele mooie tenten om iedereen droog te laten zitten en staan!

Trouwfoto’s in de regen

Geloof ons, ook in de regen kunnen jullie nog stralen met een goede fotograaf! Soms is het niet mogelijk of niet mooi om de trouwreportage op de vooraf besproken locatie te laten plaatsvinden. Laat je hierin adviseren door jullie fotograaf. Zo neemt Koolen Photography altijd een plan B voor de trouwshoot mee in hun advies. Is er nog geen plan B? Laat het over je heenkomen. Ook dat zijn de momenten die onderdeel uitmaken van jullie bruiloft! Foto’s met een paraplu of regenlaarzen zijn juist een unieke herinnering aan jullie trouwdag.

Omarm de regen!

Zo slecht is regen nog niet op je bruiloft. In Italië en binnen het Hindoeïsme zeggen ze zelfs dat regen geluk brengt! Ben je bang dat door de buien je jurk vies wordt? Maak je niet druk, Puress bruidsmodereiniging is Nederlands grootste bruidsmodereiniger en is gewoon gevestigd in Brabant! Tip: ze hebben ook een haal en breng service. Handig! Lees hier nog meer tips om onbezorgd jouw trouwdag door te brengen.