Inspiratie & nieuws

Trouwpakken in 2018, alle trends en tips op een rijtje

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018

Nieuw seizoen, nieuwe trends. Ook in 2018 zijn er weer leuke trends in trouwpakken-land om in de gaten te houden. De bruidegom moet immers ook kunnen stralen naast zijn bruid! De laatste trends van 2018 hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

Trouwkostuums in alle kleuren

Heren, de tijd van saaie grijze of zwarte pakken is geweest. Een trouwpak in een hippe kleur is helemaal van deze tijd. Koningsblauw en lichtblauw kennen we natuurlijk al een poosje, maar doe eens gek! En denk eens aan zachtroze of een mooie petrol kleur trouwpak. Er is veel meer mogelijk dan je in de eerste instantie zou denken.

Tip 1: Match met jouw bruid

Heeft jouw aanstaande al een bruidsjurk? Vraag dan om een staaltje van de stof, zodat jouw overhemd daarop kan worden afgestemd. Oh, en het is niet onverstandig een tweede overhemd mee te nemen naar jullie bruiloft. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zo zie je er de hele dag netjes uit.

Trouwpak voor elk seizoen

Het is altijd verstandig je te laten adviseren door een specialist in trouwkostuums. Niet alleen voor een maatwerk trouwpak, maar ook voor een goede kijk op trends en stijlen die bij jou kunnen passen. De kleur en stof van jouw trouwkostuum zijn namelijk ook sterk afhankelijk van het seizoen waarin jullie trouwen. Zachte, lichte kleuren met bijvoorbeeld een linnen stof zijn perfect wanneer je in de zomer trouwt. Een donkere, wollen stof is mooi (en praktisch!) wanneer je in de herfst of winter trouwt.

Trouwpak met een print

Of het nu de uitgesproken buitenkant, of subtiele binnenkant van een pak is: printjes zijn hot! Steeds vaker zien we bruidegoms die kiezen voor een unieke samenstelling van een trouwkostuum. Ook ruitjes zijn weer helemaal van nu. Voordeel bij een pak op maat is dat je alle combinaties kunt maken die je je maar kunt bedenken. De meest voorkomende vorm zien we in de voering van het pak. Kleurrijke prints, passend bij de kleur van het pak.

Tip 2: Gilet met print

Is een trouwpak met een complete print nu net iets te uitgesproken? Informeer dan naar een gilet met een print. Dit geeft een speels effect aan jouw kostuum, zonder dat het overheerst. Chique en stoer tegelijk!

Gepersonaliseerd trouwpak

Jullie trouwdag is speciaal. En dat mag je ook terugzien in het trouwpak. Vaak bieden specialisten de mogelijkheid tot het laten borduren van jullie namen in de voering van de colbert. Wat we ook steeds vaker zien, is het borduren van initialen op de mouw boven of onder de knopen. Een unieke herinnering aan jullie mooiste dag.

Op onze Pinterestpagina vind je meer inspiratie voor jouw trouwkostuum.