Inspiratie & nieuws

Planning voor de organisatie van jullie bruiloft

Gepubliceerd op: 31 mei 2019

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een spannende en vooral leuke tijd komt eraan. Om de bruiloft helemaal tot in de puntjes te regelen en onbezorgd Een stressvrije bruiloft: hoe doe je dat? de dag door te gaan is een goede voorbereiding wel vereist. Natuurlijk is geen enkele bruiloft hetzelfde, maar een aantal basiszaken zien we bij 90% van de bruiloften terugkomen. Onze experts hebben een planning gemaakt, waarin jullie precies kunnen zien wanneer er wat geregeld moet worden voor de trouwdag. Helemaal een onbezorgde trouwdag beleven? Kijk dan eens voor een weddingplanner Lot’s weddings en events!

12-18 maanden voor de bruiloft

Begin op tijd! Is de tip die we van iedere specialist in het vak te horen krijgen. Hoe eerder jullie beginnen, hoe beter. Maar waar begin je?

Datum prikken voor de bruiloft

Beslis eerst wanneer jullie willen trouwen. Het drukke trouwseizoen begint in april en eindigt in september. Willen jullie in die periode trouwen? Reken dan op een extra volle agenda bij jullie leveranciers. Steeds vaker wordt er ook in de herfst- en wintermaanden getrouwd. Iets rustiger, maar het is nog steeds belangrijk tijdig te beginnen met de organisatie.

Locatie bepalen voor de trouwdag

Nadat jullie de perfecte datum hebben gevonden, is het zaak zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een trouwlocatie. Beslis eerst samen naar wat voor soort locatie jullie op zoek gaan. Er zijn verschrikkelijk veel mooi locaties in Brabant, dus gericht zoeken scheelt jullie een hoop tijd. Denk aan: boerderijen, restaurants met een mooie buitenlocatie, kastelen, industriële locaties of bijvoorbeeld gewoon thuis! Tips voor een thuisbruiloft vind je hier Checklist van een thuisbruiloft.

Trouwjurk uitzoeken

De droom voor veel vrouwen komt uit. Eindelijk de trouwjurk uitzoeken waar je altijd al van hebt gedroomd. Een trouwjurk is maatwerk, dus vergt ook veel tijd om te laten maken. Het is daarom niet raar om een jaar van te voren te beginnen met het uitzoeken van jouw trouwjurk. Laat je goed adviseren. Een specialist Wouw Bruidsmode neemt voor jou en jouw gezelschap de tijd en wil meer weten over jou en jullie bruiloft.

Entertainment vastleggen voor de bruiloft

De sfeermaker van de dag. Beslis samen wat voor entertainment jullie wensen tijdens het feest, maar ook tijdens de ceremonie. Kies tijdig waar jullie voorkeur naar uit gaat. Gaat jullie voorkeur meer uit naar livemuziek of een DJ The wedding DJ?

6-9 maanden voor de bruiloft

Natuurlijk zijn we er nu nog lang niet. Een hele lijst aan leveranciers hebben we nog niet besproken. Ongeveer een jaar voor de bruiloft (dat klinkt nog steeds erg lang) zijn er toch ook een hoop zaken die jullie al kunnen regelen. Het kan maar van de checklist af zijn!

Trouwambtenaar vastleggen

Een trouwambtenaar kunnen jullie regelen via de gemeente, maar er zijn ook een hoop zelfstandige trouwambtenaren! Hebben jullie hele specifieke wensen? Zoek dan goed naar een passende trouwambtenaar. Zo zijn er trouwambtenaren die de ceremonie bijvoorbeeld muzikaal invullen of trouwambtenaren die meertalige ceremonies kunnen leiden.

Tip: vergeet niet een melding te maken van jullie huwelijk bij de gemeente. Deze melding is maximaal een jaar geldig, dus wees ook niet te vroeg!

Fotograaf boeken

Minstens zo belangrijk is het vinden van een goede fotograaf. Een fotograaf Koolen Photography die gespecialiseerd is in bruiloften. Er zijn verschrikkelijk veel fotografen, dus beslis niet te snel. Let op de stijl van fotograferen en nog belangrijker: of jullie een klik hebben met de fotograaf! Diegene zal de mooiste dag van jullie leven mogen vastleggen, dus wees kritisch.

Trouwringen uitzoeken

Een prachtig aandenken aan een mooie dag en de letterlijke bezegeling van jullie liefde: de trouwringen! Ga langs bij een gespecialiseerde juwelier Ellen Juwelier, zij hebben een groot aanbod aan verschillende ringen, of bezoek Juwelier Goudsmid Ooms die jullie ringen volledig op maat kan maken.

Overige zaken die jullie al kunnen vastleggen en regelen:

Tip: laat de bruiloft ook filmen! State of Dreaming Films

3-6 maanden voor de bruiloft

Trouwpak uitzoeken

Heren opgelet! Het is de hoogste tijd om eens te gaan oriënteren op een mooi trouwpak. Neem je vader, broer of vrienden mee naar de winkel en bedenk wat jij mooi vindt. Ga je voor een pak op maat, reken dan op een levertijd van gemiddeld 6 weken. Er zijn verschrikkelijk veel verschillende soorten pakken wanneer je bij een specialist Henri’s Fashion jouw pak laat maken. Alle soorten stoffen en kleuren, jullie namen geborduurd aan de binnenkant en passende knoopjes kunnen jouw pak helemaal naar jouw smaak maken.

Tip: neem een staaltje mee van de jurk van jouw aanstaande. Zo kunnen ze jouw overhemd op de kleur van de jurk aanpassen.

Overige zaken die jullie al kunnen vastleggen en regelen:

1-2 maanden voor de bruiloft

De laatste loodjes, als het goed is zijn de belangrijkste dingen nu geregeld. Het is nu nog een kwestie van de ‘puntjes op i’:

  • Bijhouden van de gastenlijst
  • Tafelindeling en naamkaartjes maken
  • Bedankjes maken
  • Ringkussen, enveloppendoos en gastenboek aanschaffen
  • Eventueel overige aankleding en accessoires aanschaffen
  • Afspraak met de trouwambtenaar

1 week voor de bruiloft

Alles is geregeld, iedereen weet wanneer en waar ze moeten zijn. Alle leveranciers zijn op de hoogte van jullie planning, dus nu komt alles samen:

  • Loop nog een keer de bruiloft door met jullie ceremoniemeester
  • De bruidegom kan nog een keer naar de kapper
  • Bekijk het weer! Bij regen is het handig om nog wat paraplu’s te regelen
  • Loop de bruidsschoenen alvast in, dat voorkomt blaren tijdens de trouwdag

Als jullie bruiloft nu geen succes wordt, dan weten onze specialisten het ook niet meer! Onze trouwexperts wensen jullie heel veel succes met de organisatie van jullie trouwdag. Ze willen jullie nog één tip meegeven: GENIET!

p.s. Hebben jullie nu zo hard van de dag genoten dat jullie trouwjurk en trouwpak er niet meer zo florissant uitzien? Laat ze reinigen, dan zien ze er weer zo goed als nieuw uit Puress Bruidsmodereiniging!